Reklam Alanı

Windows Phone 8.1 İndirilebilir Durumda

Microsoft’un geçtiğimiz hafta tanıttığı Windows Phone 8.1, geliştiriciler için indirilebilir durumda.

Microsoft, 2 Nisan Çarşamba günü düzenlenen BUILD 2014 etkinliğinde Windows Phone 8.1‘i tanıtmıştı. Uzun zamandır beklenen ve Windows Phone 8‘e göre pek çok yenilik sunan yeni güncelleme, tanıtıldıktan kısa bir süre sonra geliştiriciler için indirilmeye sunuldu.

     Yeni güncelleme, ilk olarak geliştiricilere gelecek ve olan mevcut hatalar üzerinde çalışmalar yapılacak. Ayrıca mevcut uygulamalar da yeni sisteme uyumlu hale getirilecek. Ondan sonra önümüzdeki ay içerisinde yeni güncellemenin son kullanıcılara dağıtılması bekleniyor. Windows Phone 8 kullanan her cihaz, 8.1 sürümüne güncellenecek.

      Windows Phone geliştirici hesabına sahip olmak isteyenler, Windows Phone Store‘dan 19 Dolar ücretle kayıt olabiliyorlar. Ayrıca Visual Studio’dan ücretsiz geliştirici kayıdı da yapılabiliyor.

Yeni Windows Phone’da neler vardı?

    Google’ın Now’ı, iOS’in Siri’si derken Windows Phone’un da sesli asistanı Cortana ile tanışıyoruz. Bing tabanlı Cortana; takvim başta olmak üzere kişi arama, hatırlatma kurulumu, yerlerle ilgili özel bilgiler, alarm, mesajlar ve arama gibi pek çok fonksiyona sahip olacak.

     Windows Phone’un en büyük eleştirilen noktalarından biri olan bildirim çubuğu ve herhangi bir hareket merkezinin olmamasıydı. Cihazda olan biten tüm bildirimler, Metro arayüzünde yer alan simgelerin üzerindeki küçük bildirimlerle anlaşılmaya çalışılıyordu. Microsoft, bu karışıklığa da el attı. Windows Phone 8.1‘de Action Center adlı yeni bir bildirim merkezi eklendi.

     Windows 8 ve Windows Phone 7 ile beraber hayatımıza giren Metro arayüzündeki Live Tile’lar, gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Windows Phone’un yeni sürümünde ana sayfada daha çok Tile gösterilebiliyor.
3 sütun ana alana sahip olacak ana sayfa, yeni tema geliştirmeleriyle daha özelleştirilebilir bir noktada olacak.
En büyük gelişmelerden biri olan HTML5 ve WebGL desteğini arkasına alan Internet Explorer 11, Windows Phone’un yeni sürümündeki yerini alıyor.

     Okuyucu görünümü başta olmak üzere şifre yönetiminin geliştirildiği tarayıcıda, Google Chrome’daki şifre hatırlayıcı gibi farklı platformda girilen şifreleri otomatik olarak hatırlayabilecek.

Windows Phone 8.1 Önizleme Videosu:


Hiç yorum yok