Reklam Alanı

Sosyal Medya - İnternet Güvenliği

    Günümüzde en çok zaman ayırdığımız, her gün mutlaka giriş yaptığımız sosyal ağlar ne kadar güvenli? Güvenliği ne kadar sağlamalıyız? Buyrun bu makalemizde bunu cevaplayalım.

sosyal medya güvenliği
   Dünyada her 3 insandan biri sosyal ağları kullanmakta. Büyük kısmını ise gençler oluşturmakta. Hal böyle olunca internet ortamında uyanık insanlar türemekte. Nasıl zarar verebilirim? diye harıl harıl düşünmekteler.
   Peki biz neler yapmalıyız? Güvenliğimizi nasıl korumalıyız? Buyrun konulara ayırarak cevaplayalım.


Bilinmeyen Linklere Tıklamayınız

    Bilmediğiniz, güvenliğinden tereddüt ettiğiniz linklere merak edip asla tıklamayın. İnanın ki merak insanın başına çok dert açar. En çok Facebook' da rastlarsınız. İşte klibimi izlediniz mi? Survivor'da sevişme sahneleri, Facebook Türkiye' de yasaklanıyor! gibi bağlantılar günüzmüzde çok yaygınlaştı. İnsanları kandırmak için birebir konular seçilmekte. Tıklanan linklerde bir site karşımıza çıkıyor ve bir dosya indirmenizi öneriyor. Eğer indirip kurmuşsanız virüsle yaşamaya başlamışsınız demektir. Bu yüzden siz siz olun tıklamayın.

SMS Güvenliği

    Artık sosyal ağlarda sms güvenliği yaygınlaşmakta. Nedir peki? Numaranızı siteye ekliyorsunuz. Her girişte size şifre yerine SMS'e gelen kodla giriş yapıyorsunuz. Bu şekilde şifre güvenliğinizi korumaya alıyorsunuz. 





Virüs Programlarınız Güncel Olsun

    Kullandığınız virüs programların lisanslı paketlerini alın. Eğer şifreleriniz vereceğiniz 40-50 liradan önemli ise mutlaka alın. Aldığınız güvenlik uygulamalarını her seferinde güncel tutun. Önerdiklerim ise;

Kaspersky
Esed NOD32
Norton

Şifreleriniz Basit Olmasın



    Kullanacağınız şifreler basit olmasın. Ardışık sayı, doğum tarihi, takımınızın tarihi vb. olmasın. Basit şifreler 1 saniyede kırılır. Kullanacağınız şifreler herzaman sayı, büyük-küçük harf, noktalama işareti olmasına özen gösterin. 

Tek Bir Şifre İle Yola Devam Etmeyin

    Önemli olarak gördüğünüz herşeyde aynı şifreyi kullanmayın. Bankalarda kullandığınız şifre ile forumlarda kullandığınız şifreler bir olmasın.

İnernet Ortamında Kişisel Bilgilerinizi Vermeyin

    Konuştuğunuz her kişi ile kişisel bilgilerinizi vermeyin. Karşınızdakinin niyetini anlayamazsınız. 

Maillerinizi Okurken Dikkat Edin



    Spam mesajlara dikkat edin. Mail adreslerinize sürekli spam mesaj atan kişileri engelleyin. Mail yoluyla hesaplarınız çalınabilir.




Bilmediğiniz Uygulamaları Yüklemeyin

    Dosya indirirken çok dikkatli olun. Bilmediğiniz uygulamaları yüklerseniz bilgisayarınız farklı kişilerin eline geçebilir. Reklamlar sizi kandıracaktır. Dikkatli olun. 

Bu söylediklerimizi uygularsanız internet güvenliğiniz sağlamış olursunuz.

Hiç yorum yok