Reklam Alanı

Java Script Nedir ? Ne İşe Yarar?

Java Script Nedir?

JavaScript Netscape firması tarafından geliştirilmiş olan bir script dilidir. Script dilleri Web sayfası hazırlayanlara etkileşimli ve dinamik sayfalar hazırlama imkanı vermektedir. JAVA dilinin özelliklerine ve komut yapısına çok benzeyen JavaScript aslında JAVA dilinden ayrı olarak hazırlanmıştır.
Javascript yardımı ile HTML kaynak kodları değiştirilebilir, bu sayede dinamik Web sayfaları hazırlamak mümkün olur. Javascript ile hazırlanmış Web sayfaları ancak JavaScript desteği veren Web tarayıcıları ile izlenebilir. En popüler tarayıcılardan olan Netscape Navigator ve Internet Explorer tarafından desteklenmektedir.

Java Scriptle Neler Yapabiliriz?

    İhtiyaçlarınıza göre browser nesnelerini yönetebilir , onlara is yaptırabilir , sitenize etkileşim kazandırabilir, onu daha fonksiyonel hale getirebilir yada görsel tasarımınıza yardımcı olabilecek çeşitli işler yapabilirsiniz.

HTML,CSS & Java Script

    Javascripti, html ile bir bütün gibi düşünmeliyiz. HTML bilgisi olmadan java öğrenmek biraz saçma olur.

En Kullanışlı JavaScript Programları

    Javascript kodu yazma için, eğer asp.net yazılımcısıysanız visual studio, Php yazılımcıları ya da saf html kodları için de Notepad++ (Mac için türevi TextEdit), önerilerdendir.

Ücretsiz Webmaster Programları

    HTML, CSS, Javascript yazabileceğiniz ve en çok kullanışlı olan program Dreamviewer'dır. ( Ücretlidir Fakat Crack İle Ücretsiz Kullanabilirsiniz )


Hiç yorum yok